domingo, 5 de abril de 2009

25 d'abril: Diada del Pais Valencià


L'esquerra independentista, en el marc de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència", ha convocat una manifestació nacional pel proper 25 d'abril a València sota el lema "Prenem els carrers per la llibertat dels Països Catalans". Adrià Martí i Joaquim Vázquez, portaveus de la campanya, han presentat el manifest d'enguany, que denuncia el capitalisme per ser el causant de la greu situació econòmica, amb l'augment de l'atur, la misèria i la destrucció dels recursos naturals; i la situació d'opressió nacional que començà ara fa 302 anys, després de la derrota d'Almansa a mans dels Borbons. També han apuntat la classe política com a responsable de la situació, tal com assenyala el manifest de la convocatòria : "Encara és l'hora que els polítics que gestionen les institucions miren més pel bé del seu poble que pel de la seua butxaca".

Els portaveus de l'esquerra independentista han afegit que la marxa també volia servir per rememorar i honorar totes les persones que donaren la seua vida lluitant contra el feixisme, tot coincidint amb l'efemèride dels 70 anys de l'inici de la repressió franquista.

Pel que fa als actes de la Diada, els convocants han assenyalat que la manifestació eixirà a les 18h de la Plaça de Sant Agustí de València el proper 25 d'abril. Prèviament hi haurà una mostra de cultura popular, emmarcada en la cultura del foc, amb la participació de colles de tot el país. En acabar la marxa hi haurà un acte polític a la Plaça dels Furs i, tot seguit, es farà un concert gratuït al barri de Velluters.

De moment, la iniciativa compta amb diferents adhesions d'entitats culturals, associacions, organitzacions, polítiques, sindicals, ateneus i casals populars, com ara el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), la Coordinadora Obrera Sindical (COS), Maulets, Endavant (OSAN), Alerta Solidària, Ca Revolta, el Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), l'entitat de joves Reviscola, Esquerra Anticapitalista o el Bloc Jove.

Doncs ja sabeu, el dia 25 d'abril tot el món a plenar València d'estelades¡

Visca la Terra¡

No hay comentarios:

Publicar un comentario