jueves, 9 de julio de 2009



Després d'un període un tant llarg de temps sense escriure ni actualitzar el racó avhui em trobe molt felíç de dedicar un post a un personatge tant proper a tots els catalans, en especial a mi i als alcoians.

Ovidi MOntllor Alcoi, 4 de febrer de 1942 - Barcelona, 10 de març de 1995) fou un cantautor i actor valencià que formà part del moviment de la nova cançó catalana.

Va militar al PSUC y posteriorment al Partit dels Comunistes de Catalunya fins a la seva mort.[cal citació]
Debutà el
1962 amb el grup teatral La Cazuela, d'Alcoi. Als 24 anys se n'anà a Barcelona, on actuà amb grups de teatre independents, com el del CICF, i més tard amb les companyies de Núria Espert i Adrià Gual. El 1968 inicià una carrera destacada com a cantant, sovint acompanyat de Toti Soler, amb música pròpia sobre texts d'Espriu, Estellés, Pere Quart i d'ell mateix. Entre les seues peces musicals més populars destaquen:
La samarreta
La fera ferotge
Homenatge a Teresa
Perquè vull
L'escola de Ribera
L'any 1994 va ser nomenat Miquelet d'Honor per la Societat Coral el Micalet de València
L'any 1995 moria a Barcelona a conseqüència d'un càncer d'esòfag. Cinc mesos abans, el seu poble natal (Alcoi) li havia tributat un emotiu homenatge.

Malgrat l'homenatge rebut a ALcoi per part d'autoritats i altres personatges intel·lectuals avhui en dia no hi ha cap lloc públic reconegut per l'ajuntament dedicat a l'Ovidi, ni tan sols un carrer, açó es deu a l'inoperància del partit popular, un partit ambiciós, inculte i negre que malgrat haver una majoria que desitja recordar per sempre al nostre Ovidi no s'ens concedeix aquesta voluntat. ALgun dia ho aconseguirem. Aitor

No hay comentarios:

Publicar un comentario