viernes, 20 de marzo de 2009

Sobre la violència al nostre ideal.


Fa pocs dies, un dia si no fa més, hem pogut observar a tots els mitjans de comunicació com a una de les nostres vil·les, Barcelona, el nostres companys que lluiten per que no s'implanti el plà Bolonia han rebut una forta càrrega policial. D'aquesta càrrega no s'ha lliurat cap persona que estigués pel voltant, nens, reporters, manifestants. Quin poder creuen que tenen les forces policials, a cas són un cos independent amb llibertat per romandre al carrer i repartir vares per tal de mantindre'ns callats? No podem viure aixina, aquesta situació no pot seguir, un poble ha de poder-s'hi manifestar lliurement sense rebre cap abús policial.


Para el portavoz del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (mayoritario en las universidades por capacidad de movilización y en las elecciones), Arnau Mallol, el desalojo y posteriores cargas policiales «han roto todos los puentes de diálogo entre los estudiantes y las autoridades académicas». Mallol situó esta actuación policial dentro de una estrategia conjunta de los rectores catalanes de aumentar la represión contra el movimiento estudiantil y como una muestra de su nula voluntad de diálogo. El portavoz del SEPC añadió, a preguntas de GARA, que «si no dimiten los responsables de estos desalojos de las universidades y de la Generalitat no volveremos a sentarnos en la mesa de negociación». En el momento del desalojo había 53 personas durmiendo en el vestíbulo de la universidad. Julià Mestieri, de la comisión de comunicación de la CAE (Coordinadora de Asambleas de Estudiantes), explicó a GARA que la entrada de los Mossos fue inesperada: «El rector había dado su palabra de que no llamaría a la Policía si no había destrozos en el patrimonio y no los ha habido».
Companys no deixem que ens aturin, somi al carrer sense por i cridem pels nostres drets.

(Aitor)

No vivim a un estat on el dret d'opinió és vigent? perqué aleshores, uns del aparells represors del estat carrega contra uns estudiants, que lluiten pels seus drets? Quina culpa té el nen que ha rebut per part d'un policia un colp a la cara? Segons els codis policials d'antidisturbis, mai no poden colpetjar a ningú a la cara, perqué, doncs, ho feren? Perque no tan sols van colpejar als estudiants, també a periodistes i a la gent que passava pel carrer.

No n'hi ha dret, pareix mentida que tot açò ocorri a Barcelona, i a més al Principat que al menys está governat per polítics d'esquerres. Però es veu que els estudiants continuem sent silenciats, no valen de res les protestes que ha hagut a totes les universitats dels Països, no valen de res les ocupacions de rectorats ni d'aules, no val de res la lluita per una universitat pública... Si els estudiants no sóm escoltats anirem al carrer, i farem el que siga per tal de ser escoltats. Encara que Alcoi está prou lluny de Barna, suporte la lluite i anime a tots els estudiants revolucionaris a eixir al carrer, i a lluitar contra les forces represives de l'estat.

(Àngel)

No hay comentarios:

Publicar un comentario